13:30

Liria IF

Referat: AIF Barrikaden - Liria IF

Startelva: (4-4-2) Mohamed H – Viktor, Henke, Sten, Osama – Majed, Jonas, Philip, Amine – Sebbe, Anders

Avbytare var Mike som spelade anfallare sista halvtimmen, Simon som spelade anfallare sista dryga kvarten, Mohamed E-Q som spelade sista knappa kvarten som höger yttermittfältare och Albin som inte spelade alls.

Vi började precis som i vår förra hemmamatch mot Lindeborg mycket bra med bra rörligt spel och 2-3 riktigt bra chanser redan innan Jonas (inte Jonathan Qvist som det står i dagens Sydsvenskan?) gav oss ledningen i den 14:e min. Det är efter pass från Philip som han från halvdistans på första touch får till ett mycket välriktat skott nära stolproten.

Kvitteringen låter dessvärre inte vänta på sig i mer än tre minuter. Enskilda domarbeslut brukar inte allt för ofta förekomma i dessa referat (med ett minst sagt stort undantag härom veckan ? ) men efter att ha pratat med väldigt många spelare och ledare borde denna kvittering dömts bort för offside. Står man i fel vinkel är det nästan alltid svårt att se om folk står på rätt eller fel sida och när. Där referenten med bekanta stod trodde vi att det var en grotesk markeringsmiss med tre man helt ”rena” varav en som från nära håll kunde slå in den via Mohamed men för en gångs skull kan man kanske lita på spelarnas annars så subjektiva kommentarer.

Vi skapade efter kvitteringen en del bra chanser att återta ledningen men de bästa chanserna att göra 2-1 innan paus hade Liria som under de sista 5 minuterna slarvade bort några riktigt fina lägen att gå till pausvila med ett psykologiskt viktigt ledningsmål.

Liria hade redan sedan senare delen av första halvlek jämnat ut spelet och när man efter halvtidsvilan flyttade upp allt mer folk – 1 poäng skulle innebära att man skulle få mycket svårt att nå en kvalplats uppåt medan en vinst skulle innebära att man haft allt i sina egna händer de sista 2 omgångarna – och skaffade sig också ett visst litet spelövertag.
I målchansväg hände inte mycket under första kvarten trots att spelet nu blev öppnare eftersom även vi gick för seger.

Vi hade någon halvchans men annars inget. I den 61:a min gjorde dock Liria 2-1 på ett mål som var av samma karaktär som de vi släppt in så otroligt många det här året. Trots att allt fler av våra spelare tillstötte så kunde en enda vit spelare när han hunnit bli omgiven av 5-6 vinröda ges möjlighet att från sin position en bit in i straffområdet få till ett ytterst välplacerat skott nere vid stolproten.

Nu var det emellertid vår tur att få till en relativt snabb kvittering, en mycket viktig sådan med tanke på att Liria ju längre tid som gått säkert backat hem med i stort sett hela laget för att bevaka sin så viktiga ledning. I den 67:e min fick vi en frispark långt ute på vänsterkanten inte så jättelångt från kortlinjen. Frisparken hamnade efter någon bollträff från bådadera lagen hos Amine som från ungefär straffområdeslinjen slog på ett skott som gick nästan rakt på målvakten men var så pass hårt att han inte kunde hålla den och på returen dundrade en tillstötande Philip upp den i bortre krysset.

Nu vidtog på nytt en period där Liria flyttade upp nästan allt de hade – än mer markant nu än när det stod 1-1. De fick väl också till ett litet,litet spelövertag men utan att skapa en enda farlighet. Länge kunde vi inte heller utnyttja de enorma ytor att spela på som vi bjöds på. Fram till sista 7-8 minuterna var det mycket chansfattigt från båda håll.

Men sedan Simon kommit in började det plötsligt bli en väldig fart på tillställningen från vår sida. På bara 4-5 min lyckades Mike och Simon i samarbete skaffa sig tre jättelägen att avgöra matchen till vår fördel men där avsluten inte stod på samma nivå som de anfall som föregått dem. Det allra bästa var ett mönsteranfall där Anders slog en fin löpboll till Mike som i sin tur slog en ytterst precis passning till Simon som på sin högerkant sprungit sig fri från all bevakning men när han avslutade fick se sitt skott ta i underkanten av ribban.

På linjen var vi nu otroligt frustrerande men än värre kunde det faktiskt blivit eftersom Liria på övertid fick ett friläge där man var beredd på det värsta men där skottet lyckligtvis tog i ribban.

Totalt sätt gjorde vi en klart bra insats och får nog sägas vara åtminstone mer värda segern än våra motståndare i kraft av fler klara chanser. Ingen i vårt lag föll ur ramen och det är ju trevligt att någon gång få en så jättestor effekt när vi sätter in våra avbytare som den här gången. Mike och Simon oroade ständigt Lirias försvar vilket i och för sig givetvis underlättades av att Liria satsade så massivt framåt.

Noterbart är att Philip sprungit en halvmara dagen innan vilket sannerligen inte märktes på minsta sätt. Han sprang nog om inte allra mest så åtminstone nästan.

Statistik: Hörnor: 3-3 Avslut på mål: 10-5 Avslut utanför: 3-5